Postati Chaturbate model možeš za manje od 5 minuta popunjavanjem registracionog formulara – ovde. Klikom na ovaj link dospevaš direktno na stranicu gde se možeš registrovati kao webcam model (slika ispod).

1. Popuni formular za registraciju webcam modela na Chaturbate

chaturbate broadcaster signup

Prilikom registracije na Chaturbate je potrebno da u formularu za registraciju (“Broadcaster signup form”) popuniš nekoliko obaveznih polja (označenih sa *). Email adresu nije obavezno uneti, ali je poželjno da uneseš svoju važeću email adresu prilikom registracije (za potrebe verifikacije naloga).

U polje Username – unosiš željeno korisničko ime,  i biraš ga po želji. Jedino ograničenje je da ne možeš izabrati korisničko ime koje je već zauzeto. Preporuka: Izaberi korisničko ime koje će biti karakteristično za tebe, i lako pamtljivo gledaocima. (primera radi za ženskog webcam modela je mnogo zvučnije, lepše npr. LadyAna, nego AyPGz2953 )

U polje Password – unosiš željenu šifru, koju ćeš samo ti znati. Password koji sada izabereš ćeš koristiti prilikom sledećeg pristupanja svom novootvorenom nalogu na Chaturbate. Password uvek kasnije možeš promeniti.

Email address polje – u ovo polje prilikom registracije unosiš svoju email adresu. Iako je navedeno da nije obavezno uneti email, savet je  da uneseš vašu email adresu, čime ćeš lakše verifikovati svoj nalog.

Birthday polje – u ovo polje unosiš svoj datum rođenja. Kao što je napomenuto ranije, moraš biti stariji od 18 godina, da bi zarađivao kao webcam model na Chaturbate.

U polje Gender – biraš svoj pol: Male – ukoliko si muški model; Female – ukoliko si ženski model; Couple – par (ukoliko će sa tobom kao web model nastupiti još neka osoba); Transgender – za transrodne modele.

Obavezno čekirajte polje “I have read and agree the terms and conditions“, čime se slažete sa pravilima sajta Chaturbate.com.

Posle popunjavanja registracionog formulara na sajtu, klikni na “Create Broadcaster Account” dugme.

To bi bilo sve, uspešno si kreirao svoj Chaturbate nalog webcam modela!

2. Verifikacija email adrese na Chaturbate

Posle popunjavanja formulara za registraciju, neophodno je da verifikuješ svoju email adresu (iz koraka 1.).

Proces verifikacije je jednostavan – loguj se na svoj email nalog, i klikni na link koji ti je stigao od Chaturbate-a. Klik na link će te odvesti na Chaturbate sajt, sa porukom da je tvoj email uspešno verifikovan.

Link koji ćeš dobiti emailom izgleda kao na slici ispod:

Chaturbate verification email

3. Chaturbate verifikacija naloga za webcam modela

Poslednji korak, koji je neophodan pre nego što počneš da radiš kao webcam model na Chaturbate je verifikacija tvog naloga – kako bi dokazao/la da imaš više od 18 godina.

Neophodno je:

 1. Da ti, kao i eventualno druga osoba koja će se pojaviti kao webcam model na tvom profilu bude verifikovana (dokaže da ima više od 18 godina).
 2. Da imaš više od 18 godina dokazuješ:
  1.  dostavljanjem slike (skena) nekog ličnog dokumenta (lična karta, pasoš, vozačka dozvola) za sebe i eventualno svaku osobu koja će se pojaviti u webcam showu preko tvog  naloga.
   Dokument mora sadržati: ime i prezime, datum rođenja, datum izdavanja/isteka i sliku.
  2. dostavljanjem slike na kojoj se vidi skeniran dokument iz 2.1. koraka pored slike lica (čitaj: selfie sa dokumentom pored lica). Ovo je neophodno podršci Chaturbate-a, kako bi se sprečile malverzacije i kako bi zaista videli da si to lično ti. (slika ispod).

   Važno: Podatke koje dostavljaš Chaturbate-u prilikom verifikacije, i oni služe samo za potrebe verifikacije. Podatke će videti jedino podrška Chaturbate sajta, koji će tvoj nalog verifikovati. Chaturbate.com sajt se obavezuje da nikada i sa nikim neće podeliti tvoje lične podatke, čime anonimnost ostaje zagarantovana.

   Chaturbate age verify model

   Primer potrebnih skeniranih dokumenata za verifikaciju iz koraka 3.2.1. i 3.2.2.

  3. Dva skenirana dokumenta je potrebno da uploaduješ direktno na sajt sa svog naloga.
   1. Loguj se na svoj profil na Chaturbate.com.

    chaturate model registration form

   2. Klikni na “My profile” u gornjem desnom uglu (slika iznad – 1.)
   3. Klikni na”Token stats” (slika iznad 2.)
   4. Pa izaberi “Model verification form” (slika iznad – 3.). Klikom na ovaj link ćeš doći na stranicu gde završavaš verifikaciju svog naloga (slika ispod)
    chaturbate model verification
   5. U koraku 1.  (step 1)na ovom linku unesi svoje ime i prezime, email adresu i datum rođenja, dok u koraku 2. (step 2) klikni na “Upload/Verify your identity” i uploaduj 2 ranije spomenuta dokumenta neophodna za verifikaciju.
  4. Najčešće je neophodno oko 24 časa da podrška Chaturbate-a proveri tvoje podatke i uporedi ih sa skeniranim dokumentima uploadovanim pri verifikaciji. Emailom ćeš biti obavešten kada tvoj nalog prođe uspešno verifikaciju.

Posle uspešne verifikacije, tvoj nalog je verifikovan i možeš biti plaćen tokenima kao webcam model!